Featured Videos

 

Pécs / Kertváros – Itt éltem

Az emlékek, akár a penész a múltunk falán. Én láttam, amikor az orosz daruk a paneleket a magasba emelték. Emlékszem a munkásokra, akik nyakig a sárban dolgoztak, hogy itt egy új város szülessen. Itt éltem, innen jöttem el, azonos az izotópunk. Egykor nagyon boldog voltam itt. Itt szerettem meg a kockát, a négyzetet és a rácsszerkezetes vonalakat, ahogy a fényárban úsznak.

Checkout – Weiler Péter kiállítása a Chelsea Hotel halhatatlan lakóiról

Tíz napon keresztül volt nyitva Weiler Péter CHECKOUT című kiállítása Budapesten. Három megnyitó este és öt tárlatvezetés filmkockáit vágtuk össze Lou Reed “Faces and names” címá számára /// Peter Weiler’s CHECKOUT exhibition was open for ten days in Budapest. This is a video report recorded on the three opening nights and five guided tours.

VIGYÁZZ MÉLYVÍZ! -Weiler Péter tihanyi kiállítása mélyvízi bójákon

2020. július 18-tól nyár végig látogatható Weiler Péter képzőművész Vigyázz mélyvíz! című úszókiállítása a Legisly Tihany Beach öblében, a DJ az öbölben mini fesztiválsorozat szervezésében. A kiállítás képei nem egy galériában és nem is a parton, hanem rendhagyó módon a balatoni strandokról jól ismert piros-fehér úszó bójákon tekinthetőek meg.

Szögletszászlót minden sarokra

Építettem egy focipályát az erdőben, aztán egy kicsit a városban, az utcákon, a járdán, az úttesten, a parkoló autók között… Szögletzászlót álmodtam minden sarokra… A pálya már olyan nagy, hogy nincsenek lehatároló palánkok vagy tribünök, a pálya minden, ami minket körülvesz. Kisfilm a végtelen elfogadásról és a vonalakról, amik átszövik az életünket.

Szélcsend II.

Propaganda Don Quijote

WINDLESS – Never believe propaganda

NEVER BELIEVE PROPAGANDA Never…

Momentary Waiting

Two girls waiting for love and life Film and music by: Peter Weiler – 2019

Waiting in vain

Falling in love with New York // Waiting for love in return… Film and music by Peter Weiler – 2019

Happy gate in nyc

We did a fun social experiment asking the people of New York if they are happy or not. They could tell us how they feel with a spontaneous reaction by walking through the Happy Gate. It was good to see the reactions, how the positive answer reemphasized their belief in their own happiness. It was a great day, with lots of smiles.

The Duchmap secret plaque

Happy birthday Marcel Duchamp!!! I was researching Duchamp in New York when I realized that his former studio (210 W 14th street) has no memory plaque on it. Not a word mentioning who worked there. The owner of the building denied my request so I made an almost invisible plaque that only those will find who know about it.

Bartók Béla New Yorkban – köztéri szobor performance

Bartók Béla 1940-45 között New Yorkban élt, ahová a nácizmus terjedése elől menekült. Nehéz körülmények között, hosszú betegség után halt meg. Emlékét egyetlen tábla őrzi az 57. utcában levő volt otthona bejárata mellett. Ezzel a filmmel és performance-szal szeretnék a világhírű magyar művészre emlékezni New York utcáin. Köztéri szobor, hacsak néhány órára is, szerte a városban.

NYC Pride 2019

A Stonewall lázadás 50. évfordulóján forgattam ezt a filmet a New York Pride-on. 28 éve voltam először a New York Pride-on, ahová nagymamám vitt el. Egész nap együtt ünnepeltünk a tömeggel, soha nem felejtem el azt a napot. Ez a film neki készült.

Amerikai Graffiti – megnyitó

Az Amerikai Graffiti című WEILER kiállítás és órabemutató megnyitója 2019. február 9-én a The Studios (Brody Studios)-ban tartottuk. Közreműködött: Erdélyi Zsolt, Mezei István, Mészáros Antónia, Weiler Márk és Linczényi Márkó.

Üdvözlet Aligáról – Gothár Péter megnyitja Weiler Péter kiállítását

A Godot Galériában 2017 szeptember 13-án megrendezett Üdvözlet Aligáról kiállítást Gothár Péter nyitotta meg. Ez a videó a megnyitón készült, a teljes beszédet tartalmazza.

Üdvözlet Aligáról – Megnyitó

A Godot galériában 2017. szeptember 13-án Gothár Péter nyitotta meg Weiler Péter Üdvözlet Aligáról című tárlatát. Képes-zenés összefoglaló a megnyitó eseményről.

Soros Fogó – utcai performansz és a nyers valóság

A Soros Fogó eszköz demonstrálása közben stábunkat megtámadták. Mindent rögzített a kamera, íme… Film: Újvári Csaba

Soros Fogó II. rész

Elhatároztuk, hogy megismerkedünk a támadónkkal, és felkeressük abban a boltban, ami úgy tűnt, hogy a törzshelye. Vittünk ajándékot, és készítettünk egy új videót.

Behind The Clouds – kiállítás és jótékonysági árverés 2016. november 8.

2016 november 8-án 9 millió forintot gyűjtöttünk össze az Akvárium Klubban rendezett Weiler képekből készített kiállításon és a Bátor Tábor részére szervezett jótékonysági árverésen. Ez a videó egy rövid hangulatjelentés a helyszínről, egyveleg a közreműködőkkel készített interjúkból. Köszönet a videóért Tamás Péternek https://www.facebook.com/tamaspetervideo

Behind The Clouds – werkfilm

A Behind the clouds egy összművészeti jótékonysági projekt, amiben Magyarország top 15 zenekara fogott össze, hogy a róluk készült Weiler portrékkal támogassák az alapítvány munkáját. A Bátor Táborban táborozó súlyosan beteg gyerekek megtanulják legyőzni félelmeiket, erőt gyűjtenek a gyógyuláshoz. Ez inspirált több zenészt és zenekart arra, hogy megmutassák saját félelmeiket, küzdelmeiket. Weiler Péter festőművész, a projekt művészeti vezetője pedig kortárs képekbe öntötte mindezt, amelyekből képeket és pólókat készítettünk, hogy a kedvenc zenekaroddal együtt te is segíthess nekünk életeket változtatni. Szeretettel meghívunk 2016. november 8-án az Akvárium Klubba, ahol árverésre kerül a Behind The Clouds kampány során készült tizenöt Weiler Péter kortárs kép.

Weiler: Pop New York – performance & opening party

May 11th 2016, Godot Gallery – Pop New York opening party & KOLIN performance for human rights. Music by Kolin – Soda lime

Különjárat | Balaton kiállítás – Wahorn András megnyitó beszéde

Weiler Péter a tihanyi ArtPlacc-on állította ki egy Robur buszban a Különjárat | Balaton sorozat képeit. A megnyitót 2015. július 25-én Wahorn András tartotta, ez a videó a megnyitó beszédet örökítette meg.

Social

E-mail: weiler.peter@ha.hu
Copyright © Peter Weiler 2020.